Ce este Cat A, Cat B, Cat S sau Cat N „write-off car” in UK?

Am fost intrebat foarte des care sunt si cum afecteaza pretul unei asigurari auto categoriile de incadrare a autovehiculelor in UK. O sa incerc mai jos sa explic clar care sunt aceste categorii si ce inseamna, in special definitia „Write-Off Car” (masina scoasa din circulatie, radiata).

În termeni simpli, un vehicul poate fi sters sau anulat (in romaneste scos din circulatie), atunci când a suferit daune în urma unui accident și este fie nesigur pentru a reveni pe drum sau a fost deteriorat în asemenea măsura incat pretul de reparatie va fi mai mare decat valoarea actuala pe piata a autovehiculului. În industria asigurărilor, aceasta din urmă este cunoscută ca fiind „dincolo de reparații economice” (BER – beyond economic repair, sau pe romaneste, nerentabila)

Compania de asigurări va numi adesea un evaluator de vehicule pentru a calcula costul pentru repararea daunelor. În cazul în care costul estimat ajunge la mai mult de 60% din valoarea masinii, atunci compania de asigurări va considera acest lucru neeconomic și va clasifica vehiculul în funcție de amploarea daunelor.

Aceste categorii sunt A, B, S și N, care înlocuiesc vechile categorii A, B, C și D. Schimbarea a avut loc în 2017, după o analiză a ABI (Association of British Insurers). Principala diferență este că noul sistem pune un accent mai mare pe evidențierea oricăror probleme structurale care afectează siguranța unui vehicul.

Pe scurt, cu cat dauna afecteaza mai mult structura de rezistenta a masinii, cu atat categoria va fi mai mare si implicit, valoarea asigurarii.

Categoria A „write-offs” (Radiere)

In aceasta categorie vehiculul este radiat si nu mai poate fi inmatriculat.

In aceasta categorie sunt incadrate acele vehicule care au suferit daune structurale grave. Nu pot fi reparate. Șasiul și/sau caroseria mașinii (componentele care ofera rezistenta si protectie in cazul unui accident) ar fi putut fi puternic avariate într-un accident sau ar fi putut fi arse într-un incendiu. Tot ce a mai rămas din mașină trebuie să fie casat și un certificat de distrugere eliberat după ce mașina a fost distrusă. Nu ti se permite sa scoti NIMIC din ea, nici macar un far sau, cum spun englezii, bila de la schimbatorul de viteze!

Categoria B „write-offs” (Radiere)

In aceasta categorie vehiculul este radiat si nu mai poate fi inmatriculat.

Oarecum similar categoriei A, radierile in categoria B sunt datorate la fel, unor daune suferite de vehicul, daune grave care nu pot fi reparate. Resturile mașinii pot fi dezmembrate pentru piese pentru utilizare pe alte vehicule, dar șasiul și/sau caroseria trebuie să fie casate, deoarece este posibil ca aceste elemente să fi suferit daune grave sau ireperabile.

Categoria S „write-offs” (Radiere)

In aceasta categorie vehiculul este radiat, dar poate fi reparat si inmatriculat.

Aceasta categorie inlocuieste fosta Categorie C.

Masinile radiate si incadrate in categoria S au suferit daune la zonele structurale ale vehiculului, exemplu la șasiu, sau au fost doar indoite. O masina de categoria S poate fi reparata si pusa inapoi pe drum, reinmatriculata si folosita din nou. Cu toate acestea, mașina trebuie să treacă o inspecție de către un inginer acreditat și să fie reînregistrat la DVLA (Driver and Vehicle Licensing Agency). În funcție de piesele care au fost folosite pentru a efectua reparații, DVLA poate emite un nou număr de înmatriculare pentru mașină. Dacă da, acest lucru va începe cu litera „Q”.

Deci uite cum am mai invatat ceva! Fara sa verificati starea masinii sau categoria inscrisa in acte, vehiculele cu numere de inmatriculare ce incep cu litera „Q” sunt cele incadrate in categoria S, urmare a unui accident.

Categoria N „write-offs”

In aceasta categorie vehiculul este radiat, dar poate fi reparat si inmatriculat.

Vehiculele radiate din categoria N sunt vehicule care au suferit daune nestructurale și care pot fi reparate într-o stare de circulație și redate în folosință. Termenul „non-structurale” acoperă o mulțime de zone în aceste zile și ar putea include barele de protecție și panoul de acoperiș, să nu mai vorbim de electrice, motorul și scaune. O mașină CAT N nu trebuie să treacă de o inspecție sau să le fie emis un numar special nou de inmatriculare înainte de a fi returnate la drum.

Ce se intampla cu vechile categorii C sau D

Categoriile S și N au înlocuit categoriile C și, respectiv, D în 2017. Formularea precisă a definițiilor s-a schimbat ușor, dar ceea ce se poate face cu o Cat S sau N „write-offs” nu s-a schimbat de la vechile cat C și D reguli.

Schimbarea a fost făcută pentru a reflecta mai bine materialele și metodele de construcție utilizate în mașinile moderne, precum și pentru a pune un accent mai mare pe daunele care ar putea afecta siguranța unei mașini, mai degrabă decât costul reparațiilor.

Declarati masina la DVLA

Atentie mare, DVLA trebuie să fie informat în cazul în care masina ta a fost declarata in Cat S. Veți primi un nou V5C (cartea masinii) marcat pentru a arăta că mașina a fost anulată. Acest lucru protejează cumpărătorii de mașini împotriva achizitionarii involuntare a unui vehicul care a fost anterior radiat.

Nu trebuie să contactați singur DVLA – asigurătorul dumneavoastră ar trebui să se ocupe de acest lucru. Asigurați-vă totusi că veți obține noul V5C.

De asemenea, asigurătorul dumneavoastră va notifica DVLA dacă mașina dumneavoastră este casată sau vândută pentru piese de schimb. În ambele cazuri, veți primi confirmarea de la DVLA că nu mai sunteți responsabil pentru mașină. Dacă nu primiti confirmarea, urmăriti cursul actelor cu asigurătorul vostru, altfel va veti trezi cu taxe suplimentare pe care le veti recupera cu greu.

Pot sa fac asigurare unei masini radiate? (write-off)

Trebuie să informați furnizorul de asigurări în cazul în care mașina dumneavoastră a fost radiata anterior. Nu toți furnizorii vor acoperi o radiere, în esență, pentru că ei nu știu cât de bine au fost facute reparatiile și, în cazul în care vor fi necesare reparatii viitoare, acestea vor putea scoate la iveala o gramada de alte defecte ascunse ce vor avea nevoie de rectificare. Este de înțeles de ce unii asigurători nu doresc să-și asume acest risc.

Asigurătorii care vor acoperi o masina radiata initial, pot solicita un raport de reparatii din partea unui inginer și vor emite aproape sigur polite mai scumpe decât ar fi emis pentru o mașină echivalentă care nu a fost radiata.

Nu uita că, dacă tu ești cel care a cauzat daunele care au dus la radierea mașinii, datoria si obligatia sa anunti asiguratorul va fi a ta!

Atentie: Daca nu anuntati asiguratorul sau incercati sa inmatriculati vehiculul fara sa faceti informarea oficiala, va puteti trezi in caz de alta dauna ca totul se intoarce impotriva voastra si ca, in loc sa primiti bani conform politei de asigurare, veti fi obligati sa platiti voi totul, inclusiv daune pentru declaratii mincinoase.

O sa inchei aici, sper ca explicatiile au fost destul de clare.

Nu pot sa nu mai fac o ultima mentiune. Atunci când cumpărați orice mașină folosită, este important să verificați istoricul vehiculului.

O verificare HPI detaliată a vehiculului va oferi informații cu privire la faptul dacă o mașină a fost înregistrată anterior, radiata sau clasificată cu o categorie anume de catre asigurator.

Este foarte important să verificați acest lucru, deoarece va afecta valoarea globală a mașinii. La urma urmei, nu doriți să plătiti peste valoarea de piață pentru o mașină care a fost anterior implicata într-un accident de circulație …

A fost greu, a fost simplu? A fost clar? Sper sa va fie utile aceste informatii.

Revin in scurt timp cu un nou articol interesant:

Ce ne trebuie pentru a scoate un vehicul din Uk si ce acte ne sunt necesare pentru inmatriculare in Romania.

Tineti aproape 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.