National Insurance Number – NINo – Se platesc taxe? – Updates 11 Feb.2020

Se plateste taxa la aplicare?

Am fost surprins sa fiu contrazis de cateva persoane, mai precis doamne sau domnisoare, ce s-au plans ca le-au fost solicitate sume de bani, taxe sau fees la aplicarea pentru NINo (National Insurance Number).

Am reverificat telefonic astazi, 11 Feb.2020, deci la 11 zile dupa Brexit,  la ambele surse principale de informatie, respectiv HMRC si Guv, iar raspunsul a fost acelasi:

NU SUNT SI NICI NU SE VOR CERE (cel putin nu in viitorul apropiat) NICI UN FEL DE TAXE LA APLICAREA PENTRU NINo!

Si acum hai sa simulam o cautare pe net, in vederea aplicarii pentru NINo

Untitled

Si ce am gasit?

Primele 4 anunturi sau adrese sunt companii sau firme particulare ce se ofera sa va consilieze, sa va ajute in procesul de aplicare pentru NINo. Fireste, toate acestea solicita o taxa, un fee pentru fiecare serviciu oferit. Totul depinde de zona sau localitatea in care va aflati.

Numele lor foarte atractive: nino.org, ninoapply, ninodirect, easynino… si pe langa ele multe altele.

In lista de cautari, mai pe la mijloc, se afla si site-ul oficial guvernamental Guv.co.uk, un nume nu foarte atragator pentru un proaspat sosit in UK, unde sunt oferite toate detaliile oficiale si legale necesare la aplicarea pentru NINo. Toate aceste informatii sunt preluate firesc, si de site-urile de mai sus. Acest site ofera cateva numere de contact accesibile doar din UK, unde aplicatia nu costa NIMIC… zero, nada, niente, nothing!

Acum eu ce sa mai spun? Daca aveti prieteni la fel de neinformati, neinspirati, ne-educati in domeniu sau pur si simplu comozi, ce va vor „ajuta” sau indruma cum si in ce fel sa aplicati, cel mai simplu va fi sa folositi unul din site-urile mentionate mai sus sau gasite pe net, la rubrica „Anunturi”! Veti plati o taxa de intermediere si atat. Garantie sau siguranta insa, nu vor putea oferi nici unu dintre aceste site-uri.  Iar cat de securizate sunt, iar nu pot spune. Ce pot insa sustine este ca mai multe tepe sau fraude ca in UK nu am vazut nicaieri. Culmea este ca multe sunt date chiar de straini , nu de romani.

Insa daca veti cauta de 5 ori inainte, veti cauta site-urile oficiale, veti da un google pe device-urile voastre digitale, ca aveti IPhone 10 dar le folositi doar la sunat, cu siguranta veti gasi si pagina oficiala de pe site-ul guv.co.uk, unde indicatiile primite va vor ajuta sa aplicati oficial, repet, free of tax, adica cu taxe zero.

Voi alegeti.

Ce va rog si insist mereu, cautati si cititi, informati-va, verificati de 3 ori sursele de informare, nu mai dati crezare instant nimanui pana nu verificati si voi personal.

In concluzie la acest articol, NU EXISTA TAXE DE APLICARE PENTRU NINO.

Cat dureaza aplicatia pentru NINo?

Urmare a ultimelor verificari si confirmari din partea celor ce abia au aplicat pentru NINo, perioada intre aplicatia telefonica si interviul propriu-zis a ramas cam aceeasi, intre 10 si 20 de zile.

Primirea rezultatului final dureaza intre 15 si 30 de zile de la data interviului, deci nu se observa nici o modificare clara sau datorata Brexitului.

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.