Marea Britanie ne vrea! Romanii sunt bineveniti.

Contrar multor postari clasic comuniste in care se striga ca „Romanii sunt dati afara!” ,  Marea Britanie asigura pe toate posturile ca este pregatita si isi doreste cat mai multe aplicatii la Settlement Scheme, a.k.a. Cerere de rezidenta in UK.

Asa cum v-am mai spus, postez update-urile primite direct de pe site-ul oficial gov.co.uk si nu din surse tv sau de la coltul strazii.

UPDATE – Published 9 October 2019

Doua Milioane de aplicatii pentru EU – Settlement Scheme

Secretarul de Interne Priti Patel a anunțat astăzi (9 octombrie 2019) că au existat 2.000.000 de cereri la EU – Settlement Scheme, potrivit cifrelor interne.

 

Marea Britanie accepta cererile de imigrare cu „bratele deschise”

Secretarul de Interne Priti Patel a declarat:

  • Cetățenii UE au contribuit enorm la această țară și vor juca un rol esențial în cimentarea statutului Marii Britanii ca lider global, după Brexit.
  • De aceea sunt încântată că am avut 2.000.000 de cereri la UE SeS, astfel încât cetățenii UE să își poată asigura statutul de imigrant în temeiul legislației britanice.

Pentru a ajuta pe toata lumea, adica pentru a sprijini populatia in procesul de aplicare pentru UE SeS,  Home Office va organiza evenimente la care vor raspunde la intrebari sau vor oferi sfaturi si ajutor moral tuturor celor prezenti.

Primul eveniment a avut deja loc in Great Yarmouth, vineri 6 septembrie 2019 iar urmatoarele sunt planificate pentru Aberdeen, Glasgow, Tower Hamlets, Nottingham, Leeds și Birmingham.

Home Office va lansa, de asemenea, in  urmatoarele saptamani o campanie de publicitate  in valoare de £4.000.000 , campanie menita sa incurajeze cetățenii UE să aplice la EU SeS.

Acum pe bune, cati dintre voi ati deschis televizorul pe BBC? :)) Lasati naiba Netflix-ul si mai ascultati sau cititi o stire.

Acum vine partea frumoasa!

„Ministrul de Stat pentru Securitate și Adjunct pentru Ieșirea din UE și Pregatitor pentru Hard Brexit” (deci are o functie pe care cu greu am reusit s-o traduc – Minister of State for Security and Deputy for EU Exit and No Deal Preparation) Brandon Lewis a declarat:

  • ” Cetățenii UE sunt prietenii, familia și vecinii noștri și vrem ca ei să rămână.
  • ” Este o veste fantastică că au existat 2.000.000 de cereri la EU SeS.
  • ” Oferim o mulțime de sprijin și suficiente informații pentru a ajuta oamenii să aplice și sa obține statutul de care au nevoie. Aceasta include o linie telefonică deschisă șapte zile pe săptămână, un set de instrumente pentru angajatori și o armată de organizații voluntare in toata tara, pentru a sprijini cetățenii UE in special cei „greu de atins” (adica cei din locatii mai retrase).

Pe scurt, s-au investit peste £9.000.000 in 57 de organizatii voluntare, s-au deschis peste 300 de birouri sau locatii in care persoanele dornice vor fi asistate in procesul de aplicare., peste 80 de locatii unde pasapoartele biometrice pot fi scanate si verificate.

Deci se vrea. Marea Britanie are nevoie de imigranti!

Pe cat de frumos se spune, pe atat de mult ma face sa rad!

Ceea ce nu se spune oficial este ca, in prezent, populatia britanica nu mai este deranjata de numarul si prezenta imigrantilor, ci de viitoarele probleme de natura vamala: taxe, vize, restrictii de calatorie.

Pe scurt, problemele existentiale ale omului de rand, britanicului cu 4 clase, pensionarului din fundul curtii, asistatului social si generatiei PRO, ce locuiesc impreuna cu mama si tata pana la 40 de ani, deci problemele lor nu mai sunt datorate prezentei imigrantilor, locurilor de munca, veniturilor scazute sau nivelului de trai, ci referitoare la viitoarele probleme ce vor aparea in momentul in care vor dori sa calatoreasca sau sa aduca produse din EU!!! Pentru cine nu a inteles, odata iesita din EU, UK se va supune legislatiei vamale (vize, taxe) la fel ca orice stat Non-UE sau bananier, ca tot spuneau ei ca n-au auzit de Romania!

Grija mare! Odata devenit cetatean britanic, veti fi tratati ca atare, iar calatoriile voastre se vor supune conditiilor cerute unui cetatean provenind dintr-un stat Non-UE!

Concluzie – Calm si fara panica

Da, Marea Britanie anunta oficial ca isi doreste sa pastreze si sa conserve numarul prezent de cetateni Non UK.

Se fac destule declaratii prin care isi arata dorinta de a accepta toti imigrantii, cetateni UE sau non UE in Marea Britanie.

Ceea ce nu spun, si e normal sa nu faca un caz oficial din asa ceva, sunt refuzurile si verificarile adanci facute.

Ceea ce nu spun direct, dar recunosc voalat pe toate caile, este nevoia lor reala de imigranti, de forta de munca bruta, de forta de munca in joburi pe care UK nu le poate acoperi din efectivul lor de angajati britanici.

Multi vor ramane, multi vor pleca! E si normal. Sunt sigur ca si voi cunoasteti suficient de multi romani cu trecut nu foarte curat. Puteti sa le transmiteti din partea mea: succes in viitoarea patrie. Sper doar sa nu fie Romania.

Pe scurt: Fara panica! Ai fost ok, muncesti legal, ai un cont bancar ofical (nu virtual), o adresa legala, updatate datele in sistem? Perfect, n-ai motive de ingrijorare.

Cu toate astea, rasismul se va resimti in toata tara dupa Brexit. Va garantez ca nu va fi foarte liniste. Desi arata comfortabila viata, in realitate exista o tensiune ce este mult mai vizibila si resimtita in orasele mari, la joburile bine platite, in mediul de afaceri.

Imigrantii nu vor avea o viata usoara, indiferent de declaratiile prietenoase facute pe cai oficiale.

Cititi, cautati si informati-va din timp. Sunt multi care, nesteptat, se pregatesc sa-si mute afacerile in afara UK sau chiar sa se retraga din aceasta tara.

Ce sa zic, timpul le va rezolva si ne va arata adevarata fata a Brexitu-ui.

Sugestie? Scotia este mult mai prietenoasa cu imigrantii.

Cam atat.

Mult succes 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.