Atentie: Efectele Brexitului – Continuare

Cum vor fi afectati Romanii din UK.

Cu exact 6 luni in urma, mai precis pe 01 Febr.2019, am scris un articol despre Brexit si despre cum cred eu ca va fi afectata Marea Britanie, inclusiv partea imigranta din UK, in care sunt inclusi si romanii, fireste.

STOP! Nu incerc sa creez panica si nici sa obtin like-uri inutile.

Oricum 85% dintre cei ce-mi viziteaza site-ul nu-mi citesc decat articolele despre acte masini, asigurari in UK sau cum obtinem NINo. Este clasic pentru romani: sa avem casa, masina si bani. In rest nu ne doare nici in p…la.

Credeti-ma, o sa ne doara in scurt timp tare de tot! Mark my words!

Deci revin, voi adauga mai jos tot ce s-a confirmat sau nu din estimarile mele. Adaug data clare si poze din statisticile la nivel de tara. Nu vin cu stiri de doi lei doar ca sa ma bag in seama.

Deci… Efectele Brexitului in situatia „Hard / No Deal”, plusuri si minusuri.

 1. GBP isi va pierde din putere pe piata monetara internationala – Rezultat: in 6 luni Lira a avut o crestere in raport cu Euro de la o medie de 1.130 la un varf de 1.175 pana in luna Mai, cand reactia parlamentului britanic a dus la demisia Primului Ministru May, data pana la care inca se mai spera intr-un acord. A urmat o cadere constanta, ajungand in prezent la o valoare de 1.09E, chiar cu o cadere scurta pana la valoarea de 1.08E.  Concret, daca un salariu mediu de 1300 GBP echivala cu aproape 1530 Euro, acum acelasi salariu valoreaza doar maxim 1420 Euro. Din Mai pana acum, deci in doar 3 luni, salariul mediu a pierdut mai mult de 100 de euro. Se estimeaza pe piata monetara ca GBP va ajunge la paritate 1 la 1 cu euro, inainte de 31 Octombrie!!! Deci adio vise umede.  Sunt case de schimb valutar prin aeroporturi, ce ofera acum 0.9 euro la o lira!!!GBP FEB TO AUG 2019.JPG
 2. UK va iesi din Spatiul Schengen. Granitele vor fi inchise iar trecerea lor va putea fi facuta doar pe baza pasaportului international. – Rezultat – Aici mai am de studiat
 3. Granita cu Irlanda va ramane singura deschisa, devenind in opinia multora, poarta de intrare pentru piata neagra a traficului de „orice” – Rezultat Confirmat! Nu a confirmat nimeni partea ilegala din aceasta afirmatie, dar da, momentan se pastreaza proiectul de granita libera cu Irlanda.
 4. Importul si exportul produselor in si din UK, va fi taxat conform legislatiei Non UE, respectiv WTO (World Trade Organization – taxe de pana la 60% la orice produs!) – Rezultat – Pana in prezent este Confirmata varianta chiar pe site-ul gov.co.uk. N-au mai updatat nimic in ultima perioada.
 5. Relaţiile economice între Bruxelles şi Londra vor fi reglementate de regulile Organizaţiei Mondiale a Conerţului (OMC), mai puţin avantajoase decât dispozitivul actual, bazat pe libera circulaţie a bunurilor. Rezulta o crestere majora a preturilor in UK. – Rezultat – CONFIRMAT! Rad si acum! Nici nu au decis Brexitul si toti au inceput sa mareasca preturile! Nu ati sesizat? De la 2 lire costa produsul 2.2 – 2.4 lire? Pare putin? La nivel de salariu ramas acelasi, o crestere a cheltuielilor personale lunare, doar la mancare ma refer, se ridica pana la 30-50 de lire. Inainte, cu 50 de lire cumparam un bazic alimentar pentru jumatate de luna! Energia, abonamentul TV, asigurarile auto, inchirierile auto, etc…deci cam tot, au prezentat mici sau mai mari cresteri de preturi.
 6. India, o mare putere comerciala va avea de castigat in relatia cu UK. Nemaifiind limitata de legislatia vamala a Europei, UK va putea deschide larg portile Indiei. (in fond se prevede ca India va conduce lumea in 50 de ani!) – Rezultat – Mai este de studiat. Oricum, la nivel local, din punctul de vedere financiar, indienii o duceau si inainte si o duc bine si acum
 7. Economia UK va fi usor dezechilibrata la inceput, dar gravitatea se va accentua pe termen mai lung. – Rezultat – WOOOW! Aici sunt muuulte de spus. Pe scurt: Confirmat! Scaderea economica este estimata de unii mai optimisti intre 1,5 – 2,5 % pentru urmatorii 2 ani, si de altii mai pesimisti, pana la 9,3 % in urmatorii 15 ani.  – vezi theguardian.com, tradingeconomics.com, vox.com
 8. Datorita preturilor crescute pentru importuri, preturile din raft vor creste substantial. – Rezultat – Confirmat mai sus! Si nu s-a pronuntat inca Brexitul. O dovada este noul plan tarifar de crestere a preturilor astfel: carnea vita creste cu pana la 7%, branza cu 20 lire la 100 kg, masinile de import cu 10.8%, peste conservat pana la 24%, imbracamintea pana la 12%, lenjeria intima pana la 12%, etc.
  uk_food-nc.png
 9. UK nu va mai ramane poarta de intrare in Europa a importurilor din China, USA sau India, lucru ce va duce la o reorganizare a tarilor exportatoare catre alte intrari, evitand UK. – Rezultat: Nu este nevoie de Confirmare! A devenit logic.
 10. Marile firma investitoare in UK au inceput un plan de retragere, gen contingency plan, prin care vor sa-si mute sediile principale, inclusiv punctele de lucru in Irlanda, Germania sau Franta. – Rezultat: Confirmat in mare parte. Urmatoarele companii au confirmat deja mutarea sau au anuntat ca mutarea va avea loc in caz de Brexit „No Deal”: NISSAN, SONY, PANASONIC, JAGUAR LAND ROVER, AIRBUS, Companya Navala P&O va schimba pavilionul pe Cypru, JPMORGAN, DYSON, PHILLIPS, FORD si HONDA. Banci precum Barclays, Lloyd, HSBC, Bank of America, ori Moneygram si-au anuntat deja intentia sa-si mute multe sedii in afara granitelor UK.
 11. Reducerea numarului de locuri de munca, in special pentru joburi low-end, fara specializare. – Dragii mei, asta e CONFIRMATA  peste tot. Din cauza plecarii multor companii, multe locuri de munca se vor desfinta. Cele mai afectate fiind cele low-end, joburile cu cerinte minime.
 12. Criteriile de angajare se vor inaspri. Selectia angajatilor va fi mult mai drastica. – Aici nu vorbim de discriminare ci de concurenta! Rezultat – Confirmat! Este normal ca in cazul scaderii numarului de locuri de munca sa apara o concurenta bazata pe anumite criterii: experienta, limba engleza, vechime in domeniu, vechime in UK, etc.
 13. Cetatenii din UK sau rezidentii UK se vor angaja foarte greu in EU, datorita actelor si certificatelor necesare unei persoane venind dintr-o tara Non UE.– Tare ma bucura asta. Rezultat: Aproape Confirmat! Avand o logica, iesind din EU fara o intelegere, actele britanice nu vor mai avea nici o valoare in EU. Desi este normal sa fie asa, poate fi si o forma de razbunare a EU impotriva UK. Abia astept clipa cand voi vedea un britanic pe strada si-l voi intreba ce tara e UK! :))
 14. Legislatia UK, partea buna, nu va mai fi influentata de cea Europeana, putand sa-si exercite drepturile ca si in trecut. Parte proasta, nu va mai putea obtine compensatii din partea EU.- Chestii Legislative, nu intru inca in detalii. Mai asteptam.
 15. Actele de identitate emise in UK nu vor mai fi recunoscute in EU sau EEA, daca nu vor avea si anexele solicitate de EU, respectiv Carnetul de Conducere va avea nevoie de un IDP (International Driving Permit), Asigurarile de orice fel vor necesita un Green Card. – Rezultat: CONFIRMAT!!! Noile pasapoarte britanice sunt marcate non UE. Cetatenii sunt deja avertizati sa ia in calcul obtinerea vizelor in viitoarele calatorii in EU. Vezi info si pe gov.co.uk
 16. Vor putea aplica pentru rezidenta doar cei intrati in UK pana la data de 29 Martie 2019. Mi-e teama sa nu se ceara o perioada minima de stationare in UK, gen sa avem minim 2-3-5 ani deja in UK, inainte de Brexit – Rezultat: Neconfirmat! Data a fost schimbata. Vezi mai jos! –  Da, pana acum, atat timp cat inca nu este confirmat modul de iesire din UE, cu sau fara intelegere, nu a fost impusa inca legal nici o limita. Pe scurt, ce este mentionat pe siteul guvernamental: In caz de BREXIT cu INTELEGERE: Data limita de aplicare este 30 Iunie 2021. Pana la aceasta data se aplica pentru SETTLED STATUS, daca ai deja 5 ani in UK, sau pentru PRE-SETTLED STATUS, daca ai mai putin de 5 ani in UK. Acest Status va fi valid pana cand vei strange 5 ani in UK dupa care vei aplica pentru full SETTLED STATUS. In caz de BREXIT NO-DEAL sau HARD BREXIT: Data limita pana pana la care se va putea aplica este redusa la 31 Decembrie 2020. Insa vor putea aplica DOAR cei care fac dovada ca au locuit in UK pana la data de iesire a UK din EU, si asta este estimata a fi 31 Octombrie 2019 !!! Nu este specificata perioada pe care trebuie sa o ai ca sa aplici, in caz de Hard Brexit. Eu o estimez a fi de minimum 6 luni! Ce va deveni insa limita va fi perioada de stationare in tara. Daca vei stationa peste 6 luni in UK,  intr-un interval de 12 luni calendaristice, vei fi obligat sa aplici pentru acte, viza sau iesi afara. INTREBARI?
 17. Vor fi eligibili pentru rezidenta cei care vor face dovada unui cont bancar si loc de munca in UK – Rezultat: Partial Confirmat! Este deja in curs acest criteriu. Nu poti face nimic fara cont bancar ! Oficial nu mentioneaza clar acest lucru, dar lipsa unui act oficial britanic, NINo, Card Bancar, Carnet de Conducere britanic, duce automat la concluzia ca tu esti doar vizitator si nu o persoana real interesata de a deveni cetatean britanic.
 18. Mi-e teama de cate am mai auzit, dar britanicii se pot intoarce impotriva imigrantilor si pot solicita un minim de pregatire sau certificare pentru a ramane in UK. Mie personal nu mi se pare viabila aceasta varianta. Au si ei destui asistati sociali fara pic de scoala. Tinand cont ca majoritatea imigrantilor sunt angajati la joburi pe care un britanic nu le face, consider ca educatia sau pregatirea nu va deveni un impediment pentru ramanerea in UK. Dar cine stie??! – Rezultat: Nici DA, nici NU. Vezi raspunsul de la punctul 12. ATENTIE: Din pacate insa, au inceput o epurare si verificare la sange a tot ce este Non Britanic! Si asta inseamna ce nu este nascut in UK! Deja am vazut o multime de romani cu conturile inchise si banati la alte banci. Fara un cont bancar in UK, nu existi! Automat ti se vor inchide toate portile, iar singura ta varianta este sa pleci din UK! Din pacate aceasta verificare este rezultatul miilor de fraude facute de romani. Oficial nu vor sa dea dovada de rasism, dar o fac prin alte mijloace. Putem sa-i condamnam???
 19. Cetatenii rezidenti UK, inclusiv imigrantii ce si-au obtinut rezidenta in UK, posibil sa isi piarda mare parte din drepturile personale avute in tara in care s-au nascut! Exemplu: asigurari sanatate, cetatenie, dreptul de achizitie proprietati imobiliare, conturi bancare, pensii, etc. Rezultat: Aproape CONFIRMAT! – Daca luam in calcul legislatia EU si NonEU, un cetatean cu rezidenta permanenta intr-o tara NonEU isi cam pierde din drepturile pe care le are un cetatean EU! Asta va spun deschis, va aduce o multime de surprize imigrantilor, si aici ma refer la romanii din UK! Vor fi cerinte impuse de UK ce nu vor fi compatibile cu legislatia EU… asta trebuie urmarita bine de tot!
 20. Spre deosebire de cetatenii UK, cetatenii EU vor putea circula relativ fara retinere in UK, folosind doar Pasaportul international. ID cardul (buletinul romanesc ca exemplu), nu va mai fi acceptat. Orice este posibil! Inclusiv aplicarea pentru viza la intrare in UK. Britanicii ar putea prelungi perioada de intrare cu ID cardul, primind in schimb compensatoriu ceva similar din partea Europei. Vedem ce se va intampla in momentul activarii Articolului 50. Momentan pe site-ul GOV.uk nu au mentionat nimic clar. Paragraful nu a fost updatat, dar parerea generala este ca lucrurile se vor schimba. In prezent esti doar avertizat sa-ti verifici pasaportul la IESIRE din UK, pentru intrare in alte state Europene, daca ai pasaport britanic! Daca inca ai pasaport romanesc, nu va fi o problema iesirea sau intrarea- Rezultat: Aproape sigur Confirmat! Va fi o reciprocitate: UK da ceva, atunci va si primi ceva… sau nimic.
 21. Transferurile bancare vor avea comisioane mai mari. – Rezultat: CONFIRMAT!
 22. Telefonia mobila va cancela instant roaming-ul in UK – Rezultat: CONFIRMAT, si aici ma refer la roamingul gratuit, vlabil in tarile EU.
 23. Televiziunea si taxele aferente se vor schimba. Frecventele se vor schimba si permisia pentru folosirea acestora la fel. – Rezultat: Desi nu e Confirmat oficial, schimbarile au aparut 🙂 Deja sunt anumite canale TV, in special site-urile de televiziune Online ce au inceput sa fie banate de providerii de net din UK!
 24. Iesirea din UK catre EU se va face doar pe baza Pasaportului, cu valabilitate minima 6 luni. (asemenea cu legislatia actuala cand calatoresti in tari non UE) – Rezultat: fireste, era normal sa fie asa! CONFIRMAT. vezi stirile de pe gov.co.uk
 25. Produsele exportate de catre UK (de la cosmetice la produse agricole), nu se vor mai incadra in legislatia CE. Astfel nu vor mai fi acceptate in EU fara avize suplimentare. Deci intarzieri, cheltuieli suplimentare… in final preturi mai mari. – Rezultat: Fireste Confirmat! E normal, va deveni o tara Non UE! Dar totusi sper, spre binele tuturor, ca vor face totusi vreo cat de mica intelegere cu EU pentru scaderea unor taxe.
 26. Vanzarea masinilor catre EU va inceta! Taxele si certificarile vor ridica pretul prea mult. – Rezultat: Fireste ca se CONFIRMA! 🙂
 27. Importul auto in UK va scadea datorita taxelor vamale. – Vezi mai jos punctul 29
 28. Preturile auto in UK vor creste in timp.– Vezi mai jos punctul 29
 29. Pretul imobiliarelor vor creste! – Aici am gresit, Rezultat se pare NECONFIRMAT!  la toate cele mentionate la punctele 27, 28, 29. Deh, mai am nevoie de ceva experienta in analism economic. De ce? Se pare ca din cauza crizei ce se asteapta, nimeni nu va mai face investitii mari, motiv pentru care preturile de fapt vor avea o mica scadere ca urmare a scaderii cererii. Lumea va incepe sa puna banii la pastrat, asteptand sa se calmeze piata. Nu se va mai vinde nimic.  Din pacate, desi preturile vor scadea, asta nu inseamna ca vom putea cumpara mai usor! Daca excludem varianta platii integrale, (cam greu sa ai 200 000 lire disponibile), atunci ramane varianta creditului imobiliar. Din pacate deja bancile incep sa INCHIDA conturile rau platnicilor, celor cu anumite probleme sau celor cu istoric nefavorabil. Asta va duce automat la cerinte extrem de mari pentru a fi eligibil sa iei un imprumut… aproape imposibil! Deci, desi Neconfirmat, nu ne ajuta prea mult asta. .. Deh, efecte secundare!
 30. Infractorii vor fi mult mai greu identificati. In prezent baza de date in EU este comuna si lucreaza mai rapid. Ulterior Brexit-ului, UK va fi exclusa din aceasta conexiune de informatii si va pierde legatura cu ea. Concluzie, infractorii vor fi mult mai greu de identificat. Rezultat: Partial Confirmat, asteptam vesti.
 31. La fel ca si in cazul infractorilor, GDPR-ul (General Data Protection Regulation) care ne-a umplut casutele de email in ultimele luni nu va mai avea efect in UK! Rezultat: Aproape Confirmat, vezi punctul 30, mai sus.
 32. Medicamentele si comertul cu ele va fi ingreunat. Aici vad in viitor si o criza a medicamentelor, tinand cont ca in UK nu se acorda usor mai nimic! Rezultat: Toata lumea CONFIRMA, pe toate canalele de informatii.
 33. Investitiile in domenii diferite in UK vor fi intaziate. Acest lucru poate varia de la banii pentru proiecte de transport şi aprovizionare implementat în bandă largă, banii pentru ajutorarea comunităţilor dezavantajate, cum ar fi scheme pentru creerea de locuri de muncă sau de a învăţa noi meserii. Tot afectate vor fi si categoriile de asistati sociali sau cei ce obtin beneficii de la stat. Rezultat: In functie de modul de iesire din EU!
 34. Studentii straini isi vor putea continua cursurile in UK, dar posibil ca taxele se vor schimba. E chestie de reciprocitate, atat timp cat sunt multi studenti britanici ce invata in strainatate. In prezent Guvernul ofera imprumuturi pentru terminarea facultatii. Posibil ca pe viitor sa nu mai ofere, lucru ce va retrage de pe piata cred ca pana la 80% din studenti! Rezultat: 99% CONFIRMAT!!! Taxele vor creste siiiigur!!! IAr conditiile de aplicare se vor inaspri.
 35. Certificatele, licentele sau diplomele emise in UK isi pot pierde valabilitatea in EU! Daca acum sunt recunoscute, in viitor posibil sa se solicite unele echivalente sau, chiar mai rau, sa nu mai fie recunoscute in EU! Rezultat: Depinde de modul de iesire din EU, dar este 99% CONFIRMAT! Inclusiv eu imi pierd ceva certificate.
 36. In caz de Hard Brexit, Scotia se rupe de UK! Scotia va ramane in EU si se va indeparta ca tara independenta de UK. Rezultat: Uf…aici o sa fie scandal mare!!! Nu pot Confirma sau Infirma…dar Scotia nu vrea iesirea sub nici o forma! Deci ruperea va fi reala si granitele la fel!
 37. Europa pierde un suport financiar puternic! Asta poate avea urmari grele si poate fi un exemplu pentru alte tari ce se gandeau la o rupere de Europa…. gen Grecia (Grexit). Rezultat:… pe cine naiba mai intereseaza asta???
 38. Ciudat, dat scaderea Lirei britanice duce inevitabil la intarirea dolarului american. Paradoxul este ca nu e rentabil pentru SUA, cresterea dolarului ducand automat la scaderea importurilor si la reducerea investitorilor straine! In acelasi timp va afecta piata din UK, stiut fiind faptul ca UK era a 4-a piata de export a Americii! Rezultat… Nu mai conteaza. UK nu este condusa de Britanici si nimeni nu-si bate capul cu binele UK! Nu US sau Rusia are influenta mare aici, sunt interese mult mai mari. Am o vaga parere ca de fapt Europa o vrea afara !!! Asa impusca doi iepuri. Nu intru in detalii. E prea complicat.
 39. Si in final, dar nu un ultim efect, Brexitul poate duce la un dezechilibru intern in UK, la scandaluri si chiar la lupte de strada. In prezent Marea Britanie a rechemat la arme peste 3000 de rezervisti in fortele de elita pentru a face fata unui eventual conflict intern! Rezultat: UK se pregateste de orice scenariu! Confirmat! Stresul e mare la orice nivel.
 40. Ah, uitasem! Deci vedeti ca sunt inca multe altele… Tunelul de legatura UK-Franta, Eurostar se anunta a fi inchis sau limitat! Aducand venituri anuale de pana la 250 milioane de lire, tunelul Eurostar era o buna sursa de venit. Datorita iesirii din EU, cerintele vamale vor restrictiona traficul prin tunel. Afectati vor fi si angajatii companiei Eurostar! Nemaiputand sa treaca granita fara restrictie, vor aparea conflicte de natura vamala. – CONFIRMAT
 41. Liniile aeriene vor avea de suferit. In ziua „Z”, respectiv 29 Martie 2019, peste 3 milioane de bilete rezervate vor fi anulate automat de catre sitemele electronice, urmare a noilor proceduri vamale. Peste 3000 de zboruri vor fi intarziate sau oprite din aceleasi motive._ Rezultat: Astept ziua de 31 Octombrie 2019! 🙂 Sunt tare curios 🙂
 42. Comertul pe Amazon sau EBay va scadea drastic in UK. Si Amazonul si Ebayul au anuntat stoparea livrarilor de produse achizitionate de pe Amazon.uk sau ebay.uk catre Europa! Deci comertul pe platformele locale sa va limita doar la cel intern. Importatorii cu depozitele in UK nu vor mai putea livra in UE. Concluzia o trageti voi. Rezultat: Este de asteptat sa fie asa. Personal zic 99% Confirmat. Sa vedem realitatea.

 

Cam asta e. O sa mai adaug doar cateva randuri.

Oameni buni, Brexitul va aduce muuulte alte schimbari, ca efecte secundare la cele mentionate mai sus.

 1. Rasismul impotriva imigrantilor va deveni muuult mai vizibil. Este deja dovedit, discutat in multe medii. Non Britanicul se va simti indepartat vizibil de societate.
 2. Se vor face verificari personale pe orice cale impotriva sau la adresa imigrantilor.
 3. Ori dauna adusa societatii, orice neclaritate descoperita in sistemul lor, va duce automat la reactii extreme, inclusiv banarea in medii comerciale, financiare, de invatamant. Poate fi afectat chiar si dreptul de inchiriere a unei locuinte in timp!
 4. Aveti grija de conexiunile la curent, gaze, etc, ce exista facute blat. Vor putea duce la plati si penalitat uriase. Daca aveti ganduri de viitor in UK, Declarati-le!!! Stiti voi care, cum si in ce fel! Mare grija. Sau mutati-va, indepartati-va de asemenea tentatii daunatoare in timp.

Mai sunt multe de spus, dar voi incheia cu un singur lucru: multi dintre voi sa se pregateasca de plecare! Veti simti asta in curand. Nu ma bucur sa va vad dati afara din UK, si nu ma bucur nici sa va vad inapoi in Romania, mai ales dupa ce ati criticat tara aia, dar nevoia va va invata sa lasati capul jos si sa acceptati ca veti fi dati afara. Pana la urma Romania va va accepta si asa, cu bunele sau cu relele voastre.

Viata in UK va deveni ce a fost odata, o viata anosta si plina de restrictii. Au incercat ceva si nu le-a mers. Acum vor sa revina la trecut. Din pacate acest trecut va insemna declinul masiv al marii Britanii, parerea mea.

Cam atat am avut de spus.

Succes in continuare si … sanatate! Cu doua maini, doua picioare si un cap le puteti face pe toate. Nu va urez noroc, ca noroc au toti prostii 🙂

Numai bine.

2 gânduri despre “Atentie: Efectele Brexitului – Continuare

 1. Servus, in primul rand, multumesc din nou ptr informatii : multa munca depusa, timp, bine punctat totul. Ai dreptate, pana la urma, suntem romani: destepti, muncitori, descurcareti, sociabili, cu umor, si buni si rai, astia suntem! 🙂 Chiar de vom pleca acasa, ne vom descurca si pe viitor! Poate se vor schimba lucrurile si la noi. Dar, cum ai spus si tu, avem doua maini, doua picioare, si, cel mai important,avem creier!!!:) Si m am distrat la faza ” ..intreb ce tara e uk:)”!!!! Super tare!!!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Tatiana, prin postarea facuta nu vreau sa sperii pe nimeni, vreau doar sa trag un semnal de alarma. Nu de alta, dar sa nu ne prinda Brexitul chiar cu chilotii in vine 🙂 Sper ca mesajul meu sa ajunga unde trebuie. Numai bine 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.