„Statutory Credit Report” sau Raportul de Credit Personal

Cum ne putem afla Istoricul Personal de Credit

Mentionam intr-unul din articolele mele despre posibilele efecte negative ca urmare a ocuparii unui imobil marcat ca risk. Vezi „Cat conteaza Istoricul Adresei la care locuiesti„. Tot in articolul acela mentionam prima data despre Statutory Credit Report sau pe romaneste, Istoricul de Risc Personal. Nu stiu cum sa-i spun alfel, dar o sa intelegeti.

Va reamintesc: Statutory Credit Report-ul sau Raportul de Credit va prezinta istoricul vostru de credit. Deci veti primii  o lista cu prostiile voastre facute in trecut. Aceasta (lista) conţine informaţii publice şi private înregistrate în numele vostru şi este disponibila pentru voi dar si pentru institutiile autorizate care va efectuează verificarea de credit. Adica cei care va cauta oficial vor verifica mai intai si aceasta lista! Informaţiile continute în Raportul de Credit va vor prezenta datele obtinute din rapoartele de până la ultimii 6 ani, fără a include date despre Credit Scor-ul personal sau factorii negativi care va afectează Credit Scorul.

Repet din cele mentionate in articolul anterior, la un studiu mai atent al listei, veti putea vedea daca cineva se foloseste de numele vostru, daca cineva a facut vreo prostie si a folosit numele vostru sau daca sunt inregistrari gresite ale trecutului vostru.

Nota: daca observati date neconforme cu realitatea, detalii personale gresite, aveti suspiciuni referitoare la unele informatii primite, nu ezitati sa le raportati! Veti obseva cat de mult vi se va schimba pozitia personala sau Credit Score-ul ulterior!

Cum aplicam pentru un Statutory Credit Report?

Puteti aplica pentru acest SCR la oricare dintre cele trei site-uri de profil, ce genereaza lunar rezultatul Credit Score-ului personal, respectiv:

  1. Experian
  2. Equifax
  3. Trans Union

Toate trei site-urile genereaza si Credit Score urmare a inscrierii datelor personale.

Aveti optiunea de cont „free” / gratuit, dar ce nu va ofera multe detalii si optiunea de cont platit ce va ajuta, va indruma cum sa va imbunatatiti Credit Score-ul. Aveti grija ca toate sunt sfaturi, nu si rezolvari! Eu v-am dat detaliile gratis 🙂 intr-unul din articolele mele.

Pentru acest motiv, eu personal nu sunt adeptul conturilor cu plata lunara. Nu le vad rostul!

Alte site-uri mult mai simplu de utilizat si total gratuite sunt:

  1. ClearScore
  2. MSEs Credit Club
  3. Credit Karma

Acestea sunt mult mai prietenoase si nu-ti solicita multi neuroni pentru a fi utilizate! Cred ca d-aia le-am ales si eu 🙂

Ok, sa revenim la problemele noastre: aplicarea pentru SCR!

Personal am ales Experian, foarte usor de utilizt la acest capitol, fara a fii nevoie sa va creati vreun cont special! Adresa la care puteti aplica este urmatoarea: https://www.experian.co.uk/consumer/statutory-report.html

Pasul 1:

scr1.jpg

Oriunde veti apasa, vei fi redirectionat catre baza paginii la : „Order Your Statutory Credit Report Online ”

Pasul 2:

2

  1. Select „Order Online” – astfel veti primii raportul pe e-mail si nu prin posta.
  2. Confirma politicile lor
  3. Apasati butonul maaaare si albastru „Order your SCR Online” si mergeti mai departe

Pasul 3:

3

Completati campurile cu datele personale. Fiti corecti si folositi detaliile reale! 🙂 Ar fi culmea sa va cautati detaliile personale folosind date false!

La sfarsit selectati View Online pentru rezultatul online, nu prin posta (am mai mentionat asta mai sus).

Apasati NEXT

Pasul 4:

4.jpg

Completati detaliile despre ultima voastra adresa, adresa prezenta! Aveti grija, campurile se completeaza uneori gresit. Verificati bine rezultatul.

La „Time at the address” introduceti cati ani si cate luni.

Apasati NEXT

Pasul 5:

5

Verificati-va detaliile introduse. La perioada petrecuta la adresa trebuie sa fie mentionata corect luna in care v-ati mutat.

Apasati CONFIRM

Pasul 6: 

Vi se va deschide inca odata fereastra de la pasul 4 pentru eventuala adresa anterioara. Daca ati mai avut si alte adrese repetati pasii 4 si 5 pana cand acoperiti ultimii 3 ani! Nu sunt necesare mai multe detalii.

Pasul 7:

6

Inca odata sunteti solicitati sa confirmati toate adresele declarate. Nu marcati sa primiti noutati de la Experian, sunt doar reclame sau info generale.

Apasati „ConfirmThe Above Details”

Pasul 8:

7

Gata! Aplicatia v-a fost confirmata, rezultatul fiind emis in maxim 7 zile lucratoare. Veti primii si un mesaj de confirmare prin email. (vezi mai jos)

8

Daca vor considera ca ceva este neclar, vor reveni si cu un alt mesaj pentru a va cere lamuriri. Nu e mare lucru, verificare de rutina.

Cam asta a fost tot. Rezultatul il veti primii in maxim 7 zile.

Repet, daca vedeti ceva neclar in acel raport, nu ezitati sa raportati pentru modificare.

Voi revenii cu update la acest articol daca sunt neclaritati.

Numai bine.

UPDATE 1: Se pare ca din motive de securitate si foarte probabil pentru a verifica adresa, vor trimite acasa un plic cu un Pas Code de acces pe site-ul lor, cu care va puteti loga pe linkul oferit in mesaj si descarca raportul final.

Untitled

Un gând despre “„Statutory Credit Report” sau Raportul de Credit Personal

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.