Indemnizatia pentru Cresterea Copilului

Calculul Indemnizatiei de Crestere a Copilului in Romania

Sunt sigur ca nu stiati asta! Eh, eu cel putin recunosc, da, nu stiam si ma bucur ca am gasit aceasta lege.

Cu siguranta, de cand ati plecat din tara nu v-ati mai gandit la eventualele schimbari si nici la posibilele imbunatatiri aparute in legislatia Romaniei.

Fireste, noi stam cu #rezist, revolutii, violenta peste tot, muie PSD si altele. Nu contest ca toate isi au scopul si motivul lor, dar acum pe bune, cine si cand ne-a mai adus si noua o veste buna despre Romania??!

Cititi tot articolul, ca nu va dau informatia direct. Asa veti afla stirea in totalitate! 🙂

Stau in UK - Indemnizatie Crestere Copil.jpg
Foto http://www.perfecte.ro

Indicatorul Social de Referinta (ISR)

Indemnizatia de crestere a copilului a urcat la 1.250 lei, incepand cu 1 ianuarie 2018, fata de 1.232 lei, atat cat valora pana la momentul schimbarii. E mult, e putin? Ma refer aici la banii primiti de un parinte (mama in general), in perioada de crestere a unui nou nascut, deci acei maxim 2 ani de la nastere.

Nota: Indicatorul social de referință (ISR) reprezintă o unitate – a cărei valoare este echivalentul unei anumite sume, în lei -, pe baza căreia sunt determinate beneficiile sociale acordate din bugetul de stat. Astfel de beneficii pot să se refere la indemnizația de șomaj, venitul minim garantat sau alocația pentru copii. Valoarea unor astfel de facilități depinde de cuantumul ISR – Sursa http://www.avocatnet.ro

De ce s-a produs aceasta majorare? Pentru ca, incepand cu data mai sus mentionata, indemnizatia minima de crestere a copilului se raporteaza la indicele social de referinta (ISR), care in momentul prezent valoreaza 500 lei. Inainte de aceasta modificare, calculul indemnizatiei se facea raportat la salariul minim pe economie.

Conform OUG nr. 82/2017 pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in noiembrie 2017 in Monitorul Oficial: „Cuantumul minim al indenizatiei nu poate fi mai mic decat suma rezultata prin aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta, denumit in continuare ISR si nici mai mare de 8.500 lei.”

Pe scurt: Pana la 1 ianuarie anul curent, indemnizatia de crestere a copilului valora 1.232 lei si reprezenta 85% din salariul brut al mamei, dar nu putea depasi plafonul de 8.500 de lei, fapt valabil si in momentul prezent.

Ce se intampla cand mama a lucrat in strainatate, intr-o tara membra UE?

Daca mai peste tot puteti afla cele scrise deja mai sus, trebuie sa stiti ca nu multi stiu si nici nu vor fi prea multi care sa va spuna, dar sumele castigate legal, contractual in strainatate pot fi luate in calcul la plata indemnizatiei!

Dau mai jos un exemplu mai clar:

„Mama a lucrat în străinătate în baza unui contract individual de muncă încheiat cu o entitate din străinătate

În acest exemplu se analizează cazul unei mame care a desfășurat activitate dependentă în ultimii 2 ani în Marea Britanie, în baza unui contract individual de muncă încheiat cu o entitate din Marea Britanie, iar ulterior se întoarce în România și desfășoară activitate dependentă în România în baza unui contract individual de muncă. De la momentul încheierii contractului de muncă în România până la data nașterii copilului trece o perioadă de 4 luni. Pentru simplificarea exemplului, putem considera că mama în cauză nu obține alte tipuri de venituri în afara celor salariale.

Având în vedere că la data nașterii persoana locuiește în România și este supusă legislației de asigurări sociale din România, legislația aplicabilă conform prevederii generale a Regulamentului mai sus menționat este cea a României.

În ceea ce privește prima condiție privind veniturile persoanei în ultimii 2 ani, cu anumite excepții, veniturile din salarii obținute din străinătate pentru activitate desfășurată în străinătate nu sunt impozabile în România. Așadar, în acest caz special, persoana nu a datorat impozit pe venit în România pe veniturile din salarii obținute din Marea Britanie în perioada în care a desfășurat activitate în Marea Britanie.

Prin urmare, cuantificând perioada de impozitare în România, la o primă vedere, persoana în cauză nu ar îndeplini condiția privind perioada minimă în care trebuie să fi realizat venituri impozabile în România, întrucât în cazul de față, în România obține venituri salariale impozabile doar de 4 luni în ultimii 2 ani.

Pe de altă parte, în baza prevederilor din Regulamentului nr. 883/2004 privind cumularea perioadelor de activitate, există argumente ca mama să beneficieze de totalizarea perioadelor de activitate și implicit de indemnizație pentru creșterea copilului din România, cu condiția să poată prezenta documente justificative privind perioada de activitate și de impozitare în Marea Britanie(i.e. contract individual de muncă tradus și legalizat atestând perioada de activitate, certificate emis de autoritățile din Marea Britanie privind impozitului datorat și plătit în perioada de activitate de referință etc.) și să îndeplinească și restul condițiilor impuse de Ordonanță. Mai mult, conform Normelor de aplicare a Ordonanței, în vederea primirii indemnizației de creștere copil trebuie depusă și o dovadă eliberată de angajatori ori de autoritățile competente străine sau române, tradusă şi legalizată, care să ateste perioadele în care au fost realizate activități profesionale şi care sunt totalizate conform prevederilor Regulamentului nr. 883/2004 şi ale Regulamentului nr. 987/2009precum şi veniturile aferente acestor activități.

În practică, autoritățile au confirmat că acceptă dovezi eliberate de angajatori privind venitul obținut din alte state membre din UE, în vederea acordării indemnizației pentru creștere copil în condiții similare celei prezentate mai sus. Cu toate acestea, tot practica a dovedit că autoritățile pot solicita și alte documente suport (i.e. dovada impozitării venitului obținut în statul membru al UE).” Sursa http://www.juridice.ro

Deci, ce intelegem? Daca aveti un loc de munca in Marea Britanie, oficial, pe baza unui contract de munca legal si aveti norocul sa fie egal sau mai mare de 2 ani, atunci puteti sa luati in calcul si varianta unui bebe, pe care trebuie sa-l nasteti obligatoriu in Romania!

Ce veti obtine? Simplu. O indemnizatie de crestere copil egal cu 85% din valoarea salariului mentionat in contract! Unde? In Romania!!!

La un salariu mediu de 1.300 GBP, echivalentul a 6.900 ron (1 GBP = 5.31 ron), nu mai bag si overtime, etc, ca de obicei astea nu sunt mentionate concret in contract, veti avea dreptul la o indemnizatie de 5.867 ron… in Romania, repet!

Daca si asta pare putin, atunci va meritati soarta.

Este adevarat ca nu veti beneficia de asemenea suma mai mult de 2 ani, dar totusi este un inceput, un nou start pentru cei ce vor sa se reintoarca in Romania.

Sper sa va ajute informatia, sper sa fie o veste buna si, iar zic sper, sper sa va puna un semn de intrebare ! Puneti mana si informati-va, cautati stiri reale, lasti facebookul si stirile de can-can. Toti ne uitam la filme porno, dar uneori trebuie sa mai schimbam si canalul.

Mult succes mamicilor si celor ce doresc sa-si mareasca familia. Eu cred ca tara noastra, Romania, nu e chiar asa de rea pe cat spun programele tv.

Toate informatiile sunt preluate din legislatia romana. Respectiv:

  1. Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială
  2. Regulamentului (CE) nr. 987/2009al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 septembrie 2009
  3. O.U.G. nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor
  4. Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.