PROPUNERE – Salariul minim in tarile EU sa fie majorat!

PROPUNERE – Salariul minim, sa fie MAJORAT la 60% din salariul mediu in EU. Pana la 3000 ron in Romania.

Scriu acest articol pentru a sublinia existenta stirilor false publicate de o multime de site-uri asa-zise de informare, majoritatea fiind chiar site-uri sau pagini de Facebook ce spun ca sustin si informeaza romanii de peste hotare.Kwasniewski-Timmermans-800x450.jpg

Pune-ti mana si cautati, informati-va! Vad din ce in ce mai mult ca asa zisele site-uri sunt de fapt manipulari voalate a unor partide politice. Deamagit va spun, nu mai putem avea incredere in nimic!

Deci, urmatoarea stire este de fapt o PROPUNERE facuta in Parlamentul European de catre Frans Timmermans, si nu o CERTITUDINE! Sunt destule voci ce se opun, fireste, dar si altele ce sustin propunerea. Rezultatul il vom afla mai tarziu.

Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene și candidatul socialist la conducerea Comisiei Europene, propune introducerea unui salariu minim în statele membre UE, indiferent de țara în care se află lucrătorii, echivalent a 60% din valoarea salariului mediu calculat la nivel European.

„European Commission Vice-President Frans Timmermans on Monday (6 May) called for each EU member to have a minimum wage equivalent to 60% of its median salary to reduce the bloc’s growing wealth gap.”a spus olandezul în cadrul unei dezbateri.

DyPki5UWsAENbz0.png

Alegerile europarlamentare 2019 pot aduce veşti bune pentru tarile Europei de Est. Potrivit propunerii lui Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, salariu minim in Romania poate ajunge la 3000 de lei: „Trebuie să se pună capăt muncii plătite cu 3 euro pe oră” . Timmermans este conștient că angajații din Europa de Est sunt plătiți mult mai puțin decât cei din Occident, deși costul vieții ”nu este atât de diferit”.

Diferențele de salarii între statele Uniunii Europene sunt izbitoare.

În acest moment, din 28 de state membre ale Uniunii Europene, un număr de 22 au salarii minime introduse. Acestea pornesc de la 235 de euro în Bulgaria la 2.017 euro în Luxemburg.

D2Sx0fxXgAEHzVh

În România, salariul minim brut este de 2.080 lei, ceea ce înseamnă 1.265 lei în mână. Acesta este echivalent cu 266 euro pe lună. Germania a introdus salariul minim de 1.557 euro pe lună, echivalentul a 9,19 euro pe oră, abia în anul 2015. Media veniturilor este de 3.771 euro pe lună, în Germania, potrivit libertatea.ro.

Printre măsurile propuse de Timmermans se numără și instaurarea accesului generalizat pentru orice cetăţean european la serviciile de sănătate sau impozitarea cu aproximativ 18% a marilor corporaţii în funcţie de beneficiile realizate în cadrul UE.

Ca o concluzie, aceasta a fost propunerea lui. Vedem ce se va indeplini.

Cu un salariu minim de 3000 ron / luna, cred ca si viata va incepe sa-si schimbe culoarea.

Numai Bine.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.