Cazarea in UK

Pff….sunt multe de spus! Sfaturi, sfaturi, sfaturi….

Cazare in Londra

Cazarea in Londra: FOARTE SCUMPA! Din cauza locatiei, preturile sunt foarte mari, in principiu aproape duble comparativ cu cele din „provincie”. Din punct de vedere calitativ, majoritatea sunt sub minimul standard vazut de roman, dar deh, nevoia te invata. Preturi intre 350 si 450 lire / persoana / luna, intr-o case „share” – in regim „all inclusive”. Adica incluzand si utilitatile (apa, electricitate, eventual internet)

Vei sta in case / vile sau apartamente cu 3-5 camere, cate 3-5 persoane / camera ….am cunoscut pe cineva care a impartit camera cu inca 6 persoane!

Vrei sa stai in casa ta? Ai vointa 🙂 O casa cu 2 dormitoare, living, bucatarie si baie (mai rar 2 bai) , cu camere relativ mici, costa in medie 1200 – 1500 lire pe luna, fara utilitati!

Cazarea in afara Londrei: cu cat esti mai departe de Londra, cu atat preturile sunt mai mici. Nu cauta orase mari daca vrei sa faci ceva bani!

Preturi? Cazarea in regim share house relativ acceptabila, incluzand utilitatile, intre 250 si 350 lire / persoana / luna. Uneori pretul este solicitat pe camera, dar nu sunt acceptati mai mult de doi ocupanti / camera. Asta e diferenta, la numarul de ocupanti! In medie 3 familii a cate doua persoane, sau 4-6 persoane / casa.

Vrei casa ? Aici apar diferentele majore: intre 450 pentru un apartament cu 2-3 camere si pana la 550-600 lire pentru o casa cu 3 dormitoare, plus living, bucatarie si o baie (uneori doua). Insa aici se vor adauga si utilitatile! Detalii despre utilitati in alt articol.

Plata cazarii se face in general la luna, dar sunt proprietari ce solicita plata si la saptamana. Media la saptamana e cam de 70 lire / persoana.

Personal prima data am stat cu niste prieteni in Wolverhampton, intr-o casa cu 3 dormitoare, in regim share. Pretul 350 lire / camera /  doua persoane, fara utilitati.

Ulterior am inchiriat cu sotia un apartament cu 3 camere (doua dormitoare, living, bucatarie, o baie) in Wednesbury, la pretul de 450 lire / luna…. la care se adauga utilitatile :), dar despre astea mai tarziu.

Cam atat despre cazare. Revin cu info referitoare la transport, utilitati, acte, locuri de munca in UK , etc, in postarile viitoare.

Oricum, daca aveti nevoie de ajutor, trimiteti-mi un mesaj la stauinuk@gmail.com sau direct prin formularul de Contact.

Aveti intrebari? Perfect! Imi veti da idei pentru alte articole.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.